Liga Romana contra Reumatismului
Înscrie-te în LigăFormular pentru pacienți

Evenimente

Organizarea Zilei Mondiale a Reumatismului la sediul Ligii Romane Contra Reumatismului - 12 octombrie 2010 (26 ianuarie 2011)

In data de 12 octombrie 2010, cu ocazia Zilei Mondiale a Reumatismului a fost organizat un eveniment aniversar sub sloganul „Sa muncim impreuna" ("Let's work together") si a fost dedicat tuturor pacientilor cu afectiuni reumatice si tuturor celor peste 200.000 de romani care sufera de artrita sau alte afectiuni reumatismale severe.
In cadrul evenimentului a fost prezentat un istoric al Centrului de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia" - centru ce a aniversat la acea data 50 de ani de activitate - si s-a prezentat invitatiilor si mass-mediei o mapa cu materiale informative privind activitatile Ligii Romane Contra Reumatismului, inclusiv materiale in premiera, cum ar fi "Carta Europeana a Muncii pentru persoanele cu boli reumatice si pentru persoanele cu dizabilitati".
Un punct atractiv pe ordinea zilei l-a reprezentat lansarea de catre Liga a concursului "Premiul Stene", in scopul stimularii interesului persoanelor cu boli reumatice pentru implicarea in activitatile organizate de Liga Romana contra Reumatismului (LRR) si Liga Europeana impotriva Reumatismului (EULAR). Premiul STENE (in valoare de 2.000 Euro) este acordat anual celui mai bun eseu scris de o persoana cu suferinte reumatice, eseu prin care este descrisa experienta personala in lupta cu boala.
Tema anului 2011 a concursului Premiul Stene este „Cum mi-am imbunatatit viata afectata de boli reumatice prin exercitii fizice". Toate conditiile de participare si informatiile suplimentare legate de acest concurs au fost postate pe site-ul ligii.

Evenimentul a inclus prezentari tematice sustinute de membrii ligii, de medici specialisti si membrii onorifici ai Centrului de Boli Reumatismale:
- scurta prezentare a ligii;
- prezentarea activitatii Centrului de Boli Reumatismale;
- "In memoriam Doctor Ion stoia";
- "Carta Muncii pentru pentru persoanele cu boli reumatice din Europa";
- Lansarea apelului pentru voluntariat;
- "Rolul pacientului in tratarea reumatismului";
- Invitatie la concursul "Premiul Stene";
- informatii la zi privind bolile reumatice in Europa;
- Informatii punctuale privind Poliartrita Reumatoida.

 

Copyright © 2016 Liga Română contra Reumatismului - București. Toate drepturile rezervate. Design web și programare